06 81 33 45 55 info@assumotive.nl

Assumotive inhuren als verzekeringsconsultant?

Schermafbeelding 2015-07-30 om 09.53.24Waarom zou u Assumotive inschakelen als u een nieuwe verzekeringsovereenkomst aan wilt gaan? En voor wie ben ik de juiste keuze? Beiden zijn legitieme vragen, waar ik op deze pagina wat meer informatie over geef. Wilt u liever eens een persoonlijk gesprek met mij aangaan? Dan kunt u natuurlijk altijd contact opnemen voor een afspraak.

Het verschil tussen verzekeringsconsultant en tussenpersoon

Een verzekeringsconsultant is iemand die u inhuurt om onafhankelijk uw belangen te behartigen. Een tussenpersoon werkt vaak op provisiebasis voor de diverse verzekeraars. Ik doe dit niet. Dit is een wezenlijk verschil; ik heb geen enkel belang bij het wel of niet kiezen van een partij. Ik heb maar één belang in het hele traject en dat is u naar de beste oplossing voor uw situatie krijgen.

Redenen om Assumotive in te huren

Er zijn talloze situaties te bedenken waarbij onafhankelijk advies op het gebied van verzekeringen wenselijk kan zijn. Globaal komen de meest gehoorde redenen hier op neer:

  • Kostenbesparing
    Iedere onderneming bespaart graag kosten. Ik help organisaties vaak met het realiseren van een verantwoorde kostenbesparing op hun verzekeringsovereenkomsten.
  • Tijdbesparing
    Iedereen is het erover eens dat een goede verzekeringsovereenkomst van groot belang is, maar wie duikt in de details en maakt tijd vrij om een zo goed mogelijke overeenkomst te sluiten? Vaak is hier bij directie en management simpelweg te weinig tijd voor, tussen alle andere operationele zaken door. Ik word vaak gevraagd om dit voorwerk over te nemen, zodat de opdrachtgever alleen de beslissingen hoeft te nemen op basis van mijn rapportage en advies.
  • Kennis inkopen
    Er zijn enorm veel verzekeraars. Duur, goedkoop, groot en klein. Maar welke verzekeraar past bij de opdracht? Niet alleen de prijs is belangrijk; ook de werkwijze van een verzekeraar moet bij u passen. Staat een partij bijvoorbeeld wel of niet goed bekend om snelle schadeafhandeling? Levert de partij bruikbare rapportages? Is de administratie op orde bij de beoogde partij? Naast kennis over risicomanagement neem ik ook informatie en eerdere ervaringen met al deze partijen mee in mijn advies.

Welke bedrijven zijn bij Assumotive aan het juiste adres?

Ik ben gespecialiseerd in verzekeringen met betrekking tot de automotive industry. Mijn klanten zijn doorgaans leasemaatschappijen, autoverhuurbedrijven, en autobedrijven. Ook werk ik veel voor ‘fleetowners’, grote bedrijven met veel voertuigen in eigendom. Uiteraard kan mijn werkwijze ook toegepast worden op andere grote verzekeringstrajecten waarbij risico-analyse en risicomanagement een rol spelen.